Domácí omáčka Teriyaki

Doba přípravy:  3 minuty      Doba vaření: 2 minuty       Porcí: 21


Tento jednoduchý recept na Teriyaki omáčku je pro chutný sladký a slaný posilovač chuti! Je to kombinace sójové omáčky, medu, rýžového octa, rýžového vína, česneku, zázvoru a sezamového oleje zahuštěného kukuřičným škrobem.


Ingredience:


  • 180 ml vody
  • 79 ml sójová omáčka
  • 90 ml med, javorový sirup nebo hnědý cukr
  • 15 ml rýžový ocet
  • 15 ml rýžové víno nebo mirin
  • 6 g mletý česnek
  • 3 g mletého zázvoru
  • ½ lžičky sezamový olej
  • 12 g škrobu
  • 30 ml vody na zahuštění

Postup:

  1. Ve střední misce smíchejte 3/4 šálku vody, sójové omáčky, medu, rýžového octa, rýžového vína, česneku, zázvoru a sezamového oleje.
  2. V malé misce smíchejte kukuřičný škrob a 2 lžíce vody.
  3. Nalijte směs omáčky do středního hrnce. Zahřejte na středně vysokém ohni, jakmile se kapalina začne vařit, vařte 1 minutu.
  4. Přidejte kukuřičnou škrobovou kaši do omáčky a šlehejte, aby se zkombinovala.
  5. Omáčku šlehejte nepřetržitě, dokud neztuhne a lehce nepokryjte zadní část lžíce, 30 až 60 sekund. Omáčka bude při ochlazení hustší.
  6. V případě potřeby omáčku scedit, abyste odstranili česnek a zázvor.
  7. Podávejte omáčku teplou s požadovaným jídlem.
© 2018 My everyday cooking. Všechny fotografie a recepty jsou autorské a je zakázáno šíření bez souhlasu autora.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky