Jak na pastu Tahini ?

Běžně jsem ji v obchodech prodávat neviděl a když jsem ji už někde zahlídl, přišla mi zbytečně drahá. Proto jsem se rozhodl si ji udělém doma. Je to víc než jednoduchý, takže se není čeho bát.

Můžete si vytvořit pastu hustou (míň olivovýho oleje), řídkou (víc olivovýho oleje), světlou (semínka neopékáme), tmavou (semínka hodně opečeme), chuťově výraznější (přidáváme sezamový olej) i méně výraznou (bez sezamového oleje). Záleží čistě na vaší chuti a představě.

INGREDIENCE

  • 200 g světlých sezamových semínek

  • 60 ml extra panenského olivového oleje (přidávám postupně, takže je to přibližné množství)

  • 1/2 lžičky sezamového oleje (nemusí být, ale dodává výraznější chuť)

POSTUP

Sezamová semínka jsem nejdřív opekl na suché pánvi. Chtěl jsem docílit toho, aby semínka byla z části opečená a z části ne. Pokud je opečete všechny víc, budete mít pastu tmavší a chuťově výraznější. Opékání mi trvalo přibližně 3 minuty. Opečená semínka jsem nasypal do mixéru, přidal jsem dvě lžíce olivovýho oleje, půl lžíce oleje sezamovýho a začal jsem mixovat. Postupně jsem přidával další lžíce olivového oleje, dokud jsem nedosáhl požadované konzistence. Já chtěl takovej střed, takže jsem pastu udělal polotekutou. Občas jsem musel mixér zastavit, setřít ze stěn hmotu a pokračovat v mixování.

Hotovou pastu jsem nechal vychladnout a nalil jsem ji do uzavíratelný nádoby.

Já ji vždycky celkem rychle spotřebuju, tak nevím, jakou má přesnou trvanlivost. Vzhledem k obsahu oleje by ale měla nějakej ten pátek určitě vydržet.

© 2018 My everyday cooking. Všechny fotografie a recepty jsou autorské a je zakázáno šíření bez souhlasu autora.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky